2020’li Yıllarda Sahip Olmanız Gereken 10 Beceri

2020’li Yıllarda Sahip Olmanız Gereken 10 Beceri içeriğini okuyabilir, Tokat.com Genel kategorisinde yer alan 2020’li Yıllarda Sahip Olmanız Gereken 10 Beceri yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.

2020’li Yıllarda Sahip Olmanız Gereken 10 Beceri

Çalışanların, iş dünyasının bugünkü ihtiyaçlarını belirlemeleri ve bu ihtiyaçlara az da olsa adapte olmaları mümkün. Fakat bir 5 yıl sonrasının ihtiyaçlarını anlamak ve bu ihtiyaçların tamamına büyük oranda karşılık verebilecek kadar yetkinlik sahibi olmak pek de kolay değil.

Peki 2020'li yıllarda başarılı biri olmak için nasıl becerilere sahip olmak gerekiyor? Dünyanın önde gelen eğitim kuruluşlarının, yetenek uzmanlarının ve araştırma şirketlerinin sonuçlarından sizler için derledik.

  • Karmaşık Problem Çözme

Düşünmeye başladığımızdan bu yana duygularımıza ve sosyal yaşamımıza dair problemlerle karşılaşır ve onları çözmeye çalışırız. Zamanla herhangi bir şeyi bir problem olarak algılama ve çözüm sunma yetimiz gelişir. Bu yeteneğin gelişmesi, iş hayatında da bize önemli oranda yardımcı olur. Fakat sıradan problemler değil de şirketlerin uzun zamanlar boyunca vaktini, enerjisini tüketen karmaşık problemler gün geçtikçe artıyor. Dolayısıyla problem çözme yeteneğinizi "karmaşık problem çözme yeteneği" olarak güncellemeye bakın.

  • Analiz ve Kritik Düşünme

Bir problemli analiz etme noktasında doğru soruları sorup, problemlerin arkasındaki gerçek problemleri görebilmek gerekiyor. Kritik düşünme ise; mantığı ve rasyonelliği birleştirerek, güçlü ve zayıf yönleri fark edip, problemi çözebilecek alternatif yöntemleri bulmak şeklinde tanımlanıyor. Kritik düşünmen yeteneğinin 2020'li yıllarda kritik bir rol oynayacağı söyleniyor. :)

  • Yönetim Becerileri

İş dünyasının geleceğinde şirketlerin, belirledikleri hedeflere ulaşabilmesi için çalışanlarını tüm yönleri ile başarılı bir şekilde yönetip yeteneklerini geliştiren ve kişisel yetkinliklerini, becerilerini arttıran yöneticiler uzun vadeli, kalıcı başarıyı yakalayabilecek.

  • Yaratıcılık

Yaratıcı endüstrilerin teknoloji ile bütünleşerek günden güne çığ gibi büyümesi yaratıcı düşünce, yaratıcı düşünen beyin ihtiyacını da günden güne arttırıyor. Yaratıcılığınızı besleyen her ne varsa yapmaya devam edin ve daha yaratıcı düşünmek adına beyniniz eğitin.

  • Tasarımsal Düşünme

Bu konu tasarımcı olmakla ilgili değildir. Tasarımsal düşünme, edebiyattan sanata, bilimden mühendisliğe, iş dünyasından müziğe kadar bütün yaratıcı sektörlerde uygulanabilir. Tasarımlarımızda, işletmelerimizde, şehirlerimizde, ülkelerimizde ve hayatlarımızda var olan problemleri yaratıcı ve inovatif bir yaklaşım sergileyerek çözmek için bu teknik "Tasarımsal Düşünme" yetkinliğinizi geliştirmiş olmalısınız.

  • Duygusal Zeka

Gelişen dünyada çevrenizdeki insanların duygularını doğru yorumlayabilmek ve kendi duygularınızı kontrol edebilmek, başarılı iletişim kurma ve liderlik konusundaki en önemli noktalardan biridir. Empatik bir zihin yapısına sahip olmak ve duygusal zekanızı geliştirmek; uzmanlara göre değerlenecek yeteneklerin başında geliyor.

  • Değerlendirme ve Karar Alma

İş hayatında süreçleri çokça yavaşlatan aşamalardan biri de değerlendirme ve karar alma aşamalarıdır. Şirketlerin değiştiği ve başkalaşım geçirdiği bu çağda, değerlendirmede ve karar almada inisiyatif alıp hızlı hareket etmek sizi çoğu zaman birkaç adım öne geçirir. Kararsız kalmanıza neden olan düşüncelerden uzaklaşın ve kendinizi bu konularda uzmanlaştırın.

  • Müzakere Becerisi

Müzakere başta satış ve pazarlama olmak üzere hukukçulardan politikacılara kadar geniş bir yelpazedeki çeşitli mesleklerde aranan önemli bir beceridir. Müzakere becerilerini kazanmaya verilen önem ve müzakere bilimini öğrenme yönünde sarf edeceğiniz birtakım çabalar kariyerinizde çok önemli etkilere sahip olacak.

  • Yeni Medya Okuryazarlığı

Dijital okuryazarlık yani yeni medya okuryazarlığı; gerçek ve sanal ortamdaki verilere istenilen amaçta doğru bir şekilde erişebilmek ve onu doğru yöntemle verimli bir şekilde kullanabilmek anlamına geliyor. İş hayatında gün geçtikçe, yeni medyayı tüketici tarafında değil, araştırmacı ve üretici tarafında deneyimlemiş olmak da önemli bir kriter haline geliyor.

  • Uluslararası İletişim ve Dünya Vatandaşlığı

Hangi alanda başarılı olmak istiyorsanız, kendinizi o alanda dünya çapında başarılı olmuş önemli isimlerle birlikte hayal edin. Çünkü 2020'li yıllarda ulaşım ve ülkeler arası etkileşim önemli noktalara ulaşmış olacak. Dolayısıyla yabancı diliniz ve özellikle de İngilizceniz iyiyse önünüzdeki fırsatlar beşe katlanacak.

2020’li Yıllarda Sahip Olmanız Gereken 10 Beceri içeriği, 18 Şubat 2019 tarihinde bitokat.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha